Het weer in Europa

Weersverwachting

Regenradar

Weerbericht Europa

Van onze weervrouw Diana Woei

Centraal Europa

Een krachtig hogedrukgebied boven Duitsland zorgt voor droog en ronduit zonnig weer. In het Alpengebied kan 's ochtends wel eerst nog mist voorkomen. Er is weinig wind en de temperatuur loopt op de meeste plaatsen op naar 20 tot 24 graden.

Noord Europa

In het midden van Zweden en Noorwegen is het bewolkt met enige tijd regen of motregen. op grotere hoogte is ook winterse neerslag mogelijk. Elders in Scandinavië is het, op een enkele bui na, op de meeste plaatsen droog. De maxima liggen rond 14 graden.

West Europa

Een hogedrukgebied boven Centraal-Europa zorgt voor zonnig en droog weer op de meeste plaatsen in West-Europa. Alleen in het zuiden van Frankrijk valt mogelijk een enkele regen- of onweersbui. Op veel plaatsen wordt het warm tot zomers warm.

zuidoost Europa

Op de Noordelijke Balkan is het droog en vrij zonnig weer. Er is weinig wind en de maxima liggen tussen 21 en 25 graden. In Griekenland en Turkije kunnen wel enkele buien vallen, met name in de namiddag en avond. De maxima liggen daar wel een stuk hoger.

zuidwest Europa

Verspreid in Spanje en Portugal vallen buien, soms ook met onweer en veel regen in korte tijd. De meeste buien vallen in het noordoosten van Spanje. In Italië valt alleen in het zuiden een bui, elders is het zonnig en zo goed als droog.

Het weer in Europa

De uitgebreide weersverwachting voor Europa. We tonen het actuele weer, de verwachting voor de eerstvolgende uren, het weerbericht voor vandaag en morgen en klik door naar één van de landen voor meer gedetailleerde informatie. De 14-daagse weersvoorspelling vind je bij de locaties.

Waarschuwingen Europa