Het weer in Europa

Weersverwachting

Regenradar

Weerbericht Europa

Van onze weerman Wilfred Janssen

Centraal Europa

Met name in Polen, Tsjechië en Oostenrijk vallen dinsdag sneeuwbuien en is het grotendeels bewolkt. In Duitsland en Zwitserland blijft het grotendeels droog en is er ook ruimte voor de zon. Met 5 tot 10 graden is het wel iets aan de frisse kant.

Noord Europa

Een depressie boven het noorden van Noorwegen zorgt voor sneeuw en veel wind in het noorden van Scandinavië dinsdag. In het zuiden is zorgt een uitloper van een hogedrukgebied voor zonnige perioden en hogere temperaturen.

West Europa

Een hogedrukgebied west van Ierland zorgt grotendeels voor droog weer boven de Britse Eilanden en de Benelux. Ook in Frankrijk is het zo goed als overal droog dinsdag. Aan de Rivièra is wel kans op een pittige bui.

zuidoost Europa

In het zuidoosten van Europa is het dinsdag wisselvallig weer. Verspreid vallen er in de diverse regio's buien en in de bergen zit daar vaak sneeuw bij. De temperatuur ligt in het noorden nog onder 10 graden. In Turkije wordt het lokaal 20 graden.

zuidwest Europa

Slecht weer is het in Spanje. Er vallen talrijke buien en in de bergen sneeuwt het. Ook in een groot deel van Portugal is het nat. In Italië vallen vooral in het zuiden buien. De maxima liggen dinsdag tussen 10 en 20 graden.

Het weer in Europa

De uitgebreide weersverwachting voor Europa. We tonen het actuele weer, de verwachting voor de eerstvolgende uren, het weerbericht voor vandaag en morgen en klik door naar één van de landen voor meer gedetailleerde informatie. De 14-daagse weersvoorspelling vind je bij de locaties.

Waarschuwingen Europa