Het weer in Europa

Weersverwachting

Regenradar

Weerbericht Europa

Van onze weerman Leon Saris

Centraal Europa

In Centraal-Europa domineert dinsdag nog steeds een krachtig hogedrukgebied. Het is rustig weer met zon en regionaal ook mist. De temperatuur ligt rond 5 graden, in de nacht vriest het licht.

Noord Europa

In delen van Noorwegen sneeuwt het dinsdag. ook staat er forse westelijke wind. In grote delen van Zweden en Finland blijft het droog. De temperatuur ligt tussen 0 en 5 graden. In het zuiden is het iets zachter.

West Europa

Een hogedrukgebied zorgt in het westen van Europa voor rustig weer. Er is ruimte voor de zon en regionaal komt mist voor. In het zuidoosten van Frankrijk komen zware buien voor. In de bergen valt ook sneeuw. Het is grofweg 5 tot 10 graden.

zuidoost Europa

In het zuidoosten van Europa zijn dinsdag zonnige perioden. Dankzij een uitloper van een hogedrukgebied is het rustig weer. De temperatuur ligt tussen 5 en 10 graden. In het zuiden van Turkije kan het wat warmer worden.

zuidwest Europa

In Portugal en Italië is het redelijk rustig weer met zonnige perioden. Verspreid in Spanje vallen nog steeds zware buien, lokaal ook met sneeuw. De buien zorgen plaatselijk flink wat overlast. De temperatuur ligt tussen 10 en 15 graden.

Het weer in Europa

De uitgebreide weersverwachting voor Europa. We tonen het actuele weer, de verwachting voor de eerstvolgende uren, het weerbericht voor vandaag en morgen en klik door naar één van de landen voor meer gedetailleerde informatie. De 14-daagse weersvoorspelling vind je bij de locaties.

Waarschuwingen Europa